Followers

Thursday, March 31, 2011

New stock



3/4" slider ( 140 pieces in stock )


1' slider ( 130 pieces in stock )


1 1/4" slider ( 170 pieces in stock )


1 1/2" slider ( 140 pieces in stock )

1 piece RM 0.20

Minimum order 5 pieces

Courier RM 3.00


Beminat, sila isi SueRosly Form


atau emel pada Su at suerosly@gmail.com


:D

:D

:D

Friday, March 25, 2011

Coin purse


Semalam, pas balik umah, mood menjahit Su teramat rajin telah datang pada Su. Su semalam malam telah menjahit tanpa henti 7 fabric coin purse. Gian jugak menjahit coin purse ni.
Lepas 1, ke satu Su menjahit. Koz sebelum ni, Su pernah jahit fabric coin purse ni, tapi asyik tak menjadi, koz kecik sangat, susah bile nak terbalik kan wrong side kain ada ke depan.
Akhirnye, malam semalam, jadi jugak Su menjahit fabric coin purse yg kecik ni. Bolehlah muatkan kamera kompak, henpon, atau pun blackberry.
Kalau ada sesapa nak beli, yang dah readymade ni, boleh emel Su at
atau isi borang
1 coin urse rege RM 5 jer. Pos ekspres RM 3.50.
:D
:D
:D

Saturday, March 19, 2011

Tutorial felt keychain

Hari ni Su tengah ada mood nak buat entri tentang Tutorial Felt Keychain. Kat FB Su, Su dah upload kan dah tutorial ni. Hanya kat blogshop Su jer yg belum upload kan lagik.

Enjoy yeh Dear Frens. Nanti bolehlah cuba buat di rumah nanti.
:D



Mula mula, buat kan pola untuk keychain yang nak kita buat. Contoh yang Su buat adalah bentuk hati, atau omputih cakap "Love"... hehehhe

Su slalu lukiskan pola keychain yang nak Su buat, pada kertas yang tebal skit, supaya senang nak lukis pada kain felt nanti.

Su slalu pakai kotak cereal. kotak ubat gigi, kotak hadiah org bagi atau apa apa kertas yang u all rasa macam tebal skit. Kalau ada yang nak beli kertas manila, boleh.

Tapi kalau nak jimat, pakai jer aper yg ada kat umah dulu. kalau orang yang baru nak mula menjahit kraf, baik kita berjimat dulu. Kalau dah mahir dalam menjahit keychain, baru kita akan tahu, aper keperluan yang kita nak pakai untuk buat keychain tu.
;)


Nilah pola hati yang telah Su gunting.


Kemudian, Su lukiskan bentuk hati ni kat kain felt merah. Lukiskan 2 bentuk hati ni yeh. 1 untuk bahagian depan keychain, dan 1 untuk bahagian belakang keyhchain.


Kemudian potong kain felt yang telah dilukis bentuk hati tadi.


Bentuk hati keychain Su ada 2 warna. Pink dan merah. U all boleh buat ikut kesukaan anda yeh.
Slalu Su lekatkan bentuk hati warna merah tu dgn gam Uhu, sikit jer. Saja nak lekatkan, supaya senang nak jahit di kemudian nanti.

Nilah cara Su jahit nak lekatkan felt merah kat felt pink tu.


Pastu, nampak jahitan macam nie.



Ni close up jahitan melekatkan felt merah pada felt pink tu.



Pastu, terus jahit sampai semua felt merah tu dijahit pada felt pink, k.
Dah habis jahit keliling felt merah, nampak macam ni.


Pastu, Su letakkan tali untuk keychain tu, kat tengah tengah bentuk hati. Ada yang letak tali kat tepi bentuk hati. Terpulang pada kreativiti anda yeh.


Macamnilah rupa kat belakang felt kita, pas kita jahit keliling felt merah tadi.
Jahitkan tali keychain di belakang kain felt.

Kat depan kain felt, nampak macam nie.



Macam nilah Su lekatkan tali pada kain felt.



Pastu, Su amik 1 lagi kain felt, dan jahitkan pada kain felt yang dah kita jahit pada awal tadi.
Ni proses, nak melekatkan 2 felt, supaya jadi keychain, nak letakkan fiber kat dalam keychain, supaya nampak kembung, atau gelembung skit keychain kita tu.


Masa ni, kita guna teknik jahitan blanket yeh Dear Frens.



Su ada baca kat Internet, dia kata naper di panggil blanket stich, sebab, teknik jahitan ni slalu digunakan pada zaman dulu dulu untuk menjahit blanket, atau selimut. U all boleh tgk kat blanket, slalu Su buat tempat menggosok tu, memang jahitan blanket ni, 4 segi jahitannye.
:D


Nampak tak jahitan 4 segi tu. Jahitan blanket.
:D

Jahit blanket tu, keliling bentuk hati felt tu yeh. Pastu tinggalkan, maksud jangan jahit sampai habis, sebab nak letak fibre nanti. Nak bagi keychain kembung n gelembung. :D



Nilah fibre nye. Slalu org letak kat dalam Plushie tu.



Masuklah fibre tu, sebanyak yang u all nak. Ada yang suka letak takat nampak gelembung. Ada gak yang letak padat. Terpulang pada u all yeh.
:D

Macam ni rupa dah letak fibre kat keychain kita tu.

Slalu Su, padatkan fibre tu guna lidi satay. Koz jari Su tak boleh padatkan fibre tu. hehehhe


Dah padatkan fibre kat dalam keychain kita tu. Kita jahit habis sampai hujung kain felt.


Dah siap keychain felt bentuk hati kita tadi.


Kalau nak jahitkan nama pun boleh. Masa ni, Su masih kurang cantik jahitan nama. Kini, dah Ok Ok lah... hehehheheh


Slalu Su akan letakkan 'O' Ring pada tali kat keychain tu. Supaya senang client Su nak letak kunci, atau nak gantung kat beg sekolah anak-anak.
:D
Selamat mencuba yeh Dear Frens.
U all mesti boleh jahit keychain felt ni. Senang jer.
:D
:D
:D

Monday, March 14, 2011

Boyish theme... ~L~





Boyish theme Felt Coin Purse (double layered)

Siap ada label SuTi Craft dah..

hehhehehhe

Hepi sangat...

:D

Price : RM 6.00

Size : 4 1/2" x 4"

Interested?

Give me an email or


:D

:D

:D

Sunday, March 13, 2011

Girlish theme.. :D






Girlish theme Felt Coin Purse (double layered)


Kawan Su sms Su, dia kata nak girlish theme.

Dia kata, tak kisah gambar.

Dah macam designer plak Su.

hehheheh

Tulah tugas seorang crafter dan tukang jahit.

:D

Price : RM 6.00

Size : 4 1/2" x 4"

Interested?

Give me an email or


:D

:D

:D

Saturday, March 12, 2011

Batman in the house




Batman Felt Coin Purse (double layered)

Price : RM 6.00

Size : 4 1/2" x 4"

Interested?

Give me an email or


:D

:D

:D

Thursday, March 10, 2011

Slider besi 20 sen


1 1/4" slider
1 piece RM 0.20
Minimum order 5 pieces
Courier RM 3.00
Ada 10 pieces jer dalam stok.
Kang lunch hour, Su pegi amik stok lagi.
Supplies yg lain masih ada dalam stok n banyak tunggu Dear Crafters order jer.
Antara Supplies dalam kedai Su
1. Plastic slider
2. Magnetic button
3. Tali beg warna hitam dan coklat.
4. 'O' Ring
5. 'D' Ring
6. Animal eye
:D
:D
:D

Wednesday, March 9, 2011

Tote bag


Beg ni di ode oleh kawan opis lama Su, masa Su keje kat Jalan Kelang Lama.
Size : 14" (lebar) x 15" (panjang) x 3" (lebar bucu)
Price : RM 20
Courier : RM 4.50 by Pos Ekspres
Berkenan
Boleh emel Su di suerosly@gmail.com
atau isi Order Form Su, k
:D
:D
:D

Tuesday, March 8, 2011

Butterfly Felt Coin Purse






Butterfly Felt Coin Purse (double layered)
Price : RM 6.00
Size : 4 1/2" x 4"
Interested?
Give me an email or
fill in SueRosly Order Form
:D
:D
:D

Monday, March 7, 2011

Ladybug Keychain



Ni 2 Lady bug berkawan.
hehheheheh
Ada warna biru dan Purple.
Sesape nak ode bolehlah

isi SueRosly Order Form yeh
RM 3.50 1 lady bug.
:D
:D
:D

Sunday, March 6, 2011

Papa Bear Felt Coin purse




Papa Bear Felt Coin Purse (double layered)

Price : RM 6.00

Size : 4 1/2" x 4"

Interested?

Give me an email or


:D

:D

:D

Saturday, March 5, 2011

SuTi Craft & Fashion Label


Su nak share dgn u all, my label. Su tak pernah ada label selama ini. Yelah, baru jer berkecimpung dalam bidang menjual craft ni. Bila kengkawan cakap, "Susahlah aku nak carik balik org yg tanya pasal craft ko tu". Su terdetik, Su kenalah buat supaya orang senang nak ingat nama blog, no tepon dan kompeni Su.
Hehhehheheh
Su tengah tunggu KucinPurple send email n cakap labels dah ready to collect (amik sendiri, koz umah dia dekat dgn umah Su).
Su pun dah buat sticker tuk senang nak paste kat belakang Pos Ekspres. Takyah nak tulis banyak banyak. Yelah, Su ni 1 woman show (dari perkataan, 1 man show). Semua Su buat sendiri.
Beli dan survey kain sendiri. Potong kain sendiri. Jahit n design pun sendiri. Tu yg kena ada banyak buku buku kartun anak kat umah tuk dijadikan rujukan. Kira brapa set magnetic button customer ode Su gak buat. Packaging pun Su yg buat.
Takper, susah susah dulu, senang senang kemudian. :D
Ok Dear Frens. Nanti bolehlah ode dgn Su yeh.
:D
:D
:D

Friday, March 4, 2011

Beg letak buku teks sekolah


Beg ni di ode oleh kawan opis lama Su, masa Su keje kat Jalan Kelang Lama.
Size : 14" (lebar) x 15" (panjang) x 3" (lebar bucu)
Price : RM 25
Courier : RM 4.50 by Pos Ekspres
Berkenan
Boleh emel Su di suerosly@gmail.com
atau isi Order Form Su, k
:D
:D
:D

Thursday, March 3, 2011

Hello Kitty Felt coin purse











Hello Kitty Felt Coin Purse (double layered)

Price : RM 6.00

Size : 4 1/2" x 4"

Interested?

Give me an email or


:D

:D

:D

Nuffnang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails