Followers

Saturday, November 19, 2011

1 set magnetic button

Kepada semua, ini adalah contoh 1 set magnetic button.
Harga masih sama.
Kecik RM 1.00
Besar RM 1.30.

Beli pukal atau sedikit harga tetap sama, kerana harga yang Su beri adalah harga yang paling murah.
:D
:D
:D

Friday, October 21, 2011

Abjad dari Felt



Ni dioder oleh kawan Su punya kakak.
Dia suh buatkan tuk anak dia yang baru lahir. Dia datang collect kraf ni kat Pizza Hut kat Kota Damansara, koz dia duk kat Subang 2 jer.
alhamdulillah dia suka dengan design Su ni.
Kalau u all nak oder boleh, saiz yang kecik macam JASMIN tu, RM 1.50 1 abjad
:D
:D
:D

Saturday, October 15, 2011

Hello Kitty Felt Coin Purse

Ni Su buat last minit masa Raya tu.
Ni oder dari adik Su, dia nak bawa balik ke Dubai.
Adik Su keje kat Dubai.
Hanya dia cakap, simple sangat design yang Su buat tuk dia.
Takpelah yeh, masa ni Su duk kat umah Mak kat Sentul, maka aksesori nak buat kraf sangat limited. Su masa Raya cuti dalam 3 minggu, koz anak Su patah tangan. Su lah yang kena jaga dia kat umah, n hantar dia ke sekolah, sebab masa tu dia ada peperiksaan. Bukan takde orang lain nak jagakan, tapi rasa macam, Su tak percaya sangat kalau orang lain yang jaga kan anak Su nie. macam rasa tak lengkap jer.

Hhehheheh Sori yeh kengkawan, panjang pulak post kali nie.
Enjoy.
:D
:D
:D

Monday, October 10, 2011

Kraf Saya Jahit



Nilah contoh Kraf saya jahit,

Namanya,


Kelip Bunga Kembang.


kekekkeke


Nilah DIY Kit SuTi Craft yang pertama.


Semoga SuTi akan dapat menambah baik mana yang terkurang.


Biaslah orang baru belajar dan modal kecik nak buat grande grande.

:D

:D

:D



1 DIY Kit ni RM 10 (untuk yang 10 pertama) jer.

Harga biasa : RM 15.00


Poslaju RM 6.00


Sesuai untuk yang tiada masa nak pegi ke kelas, dan pada masa yang sama minat pada kraf bunga-bungaan nie.


Minat?


Boleh emel, suerosly@gmail.com


atau isi borang




:D

:D

:D

Sunday, October 9, 2011

Amanina Felt Coin Purse


Ni oder dah lama, baru nak upload kat blog.
Sibuk koz tengah cari idea nak buat DIY.
Amanina nak yang simple, jangan macam kekanak.
Dia nak ada bear dan love.
Alhamdulillah Amanina suka dengan design Su nie.
:D
:D
:D

Monday, September 12, 2011

Kit Jahitanku : Bunga Kembang



ANDA SUKA BUNGA?


ANDA TIADA MASA NAK PEGI KELAS?


ANDA MINAT KERJATANGAN?


JANGAN RISAU,


KINI.




SuTi Craft ada menjual Kit membuat Kelip rambut yang pertama.


:D




JAHITANKU No. 01
KELIP RAMBUT BUNGA KEMBANG

Bungkusan ini mengandungi :
Kain Felt, acuan bunga (Cut-Out Pattern), langkah demi langkah membuat kelip rambut bunga kembang, kelip rambut, jarum dan benang.

Anda memerlukan :
Gam UHU atau Pistol Gam panas (Hot Glue Gun)

Hakcipta terpelihara (Designed & Produced by)
SuTi Craft & Fashion






Harga Pek Jahitanku No. 1 : RM 10 (Untuk yang 10 pertama)


(Harga biasa : RM 15.00)
Poslaju : RM 6

Beminat ?

Sila isi borang SueRosly-Order-Form
atau email Su di Suerosly@gmail.com
:D
:D
:D

Saturday, September 10, 2011

Coin purse-Bee







Coin purse ni kawan opis lama Su, Liza yang order.

Semoga Liza & Bee suka dgn creation Su ni.

Thanks for your order.

:D
:D

:D

Thursday, September 1, 2011

Beg Ngaji Mikhail







Ni kawan kat opis lama, June, yang oder.

Kain tu beli kat Jakel curtain kat Kota Damansara.

Hrap June & Mikhail suka dgn beg ni.

:D

:D

:D

Wednesday, July 13, 2011

Courier for today

Pos Laju for today : Zulaikha

Pos Laju tracking No : ED 998785733MY

:D

:D

:D




p/s : Tadi akak kat Pejabat Pos kata, sekarang tak bagi orang guna sampul Pos Ekspres tuk posting, sebab, kalau pos ekspres tu hilang, takleh tuntut gantirugi.

Kalau guna Pos Laju, mesti tick yang Non-dokumen, so that kalau pos laju tak sampai, kita boleh tuntut gantirugi barang yang kat dalam peket Pos laju tu.

By the way, sekarang dah takde plastik Pos Laju dah.


So sebelum nak poskan guna Pos Laju, kena peket kan barang-barang guna sampul yang tak nampak apa barang di dalam.


:D

Tuesday, July 12, 2011

Zip




Su ada 2 jenis zip yang jual per meter.


1 kecik ada warna putih jer, sesuai untuk buat pouch atau beg-beg guna zip kecik.



1 jenis lagi, ada warna putih dan hitam, zip yang sesuai untuk beg-beg seperti Tote Bag, Diaper bag, Telekung bag dan lain-lain jahitan yang memerlukan zip.



1 meter bagi 2 jenis zip ni,

RM 1.60 per meter, free 1 kepala zip.

Kalau beli asing-asing.


RM 1.50 per meter, RM 0.30 kepala zip.

Kalau berminat boleh emel Su,



atau

isi borang di




:D

:D

:D

Monday, July 4, 2011

Pos Laju for today

Pos Laju untuk hari ini

Haida

Wednesday, June 29, 2011

Courier for today

Pos ekspres for today.

Nur Syamila

LD128901325MY

Friday, June 17, 2011

Pos Ekspres for today

Pos Ekspres for Nina Hilmi today No. LE107755998MY

Monday, June 13, 2011

Pos Ekspres for today

Azleen

Pos Ekspres Tracking No : LE11 550 389 4MY


Friday, June 10, 2011

Flower Hair Clip

Pink Colour Crochet Hair Clip (Hairclip 01)



Blue Colour Flower Hair Clip (Hairclip 02)



Green Colour Flower Hair Clip (Hairclip 03)





Pink Colour Flower Hair Clip (Hairclip 04)
Ni smua Su buatkan tuk kengkawan Su.




Su ada buat a few, nanti Su update stok yeh...


:D


:D


:D

Shell Keychain




Ni kawan Su masa Su keje kat Shell,


Nurul namanye yang order.


:D


:D
:D

Wednesday, May 11, 2011

Alia Tote bag




Tote bag ni kawan masa sekolah rendah dulu yg order.

Dia order tuk anak dia gi ngaji.

Dalam ada 1 poket zip dan 1 poket takde zip.

:D

:D

:D


Monday, May 9, 2011

Coin purse with flower theme









Felt purse ni kawan keje sama dulu yang Order


Dia nak theme warna hijau n bunga.


Sekarang ni Su tengah minat yg mendalam


dalam mengait.


Bunga tu Su yg kait.


Tiap mlm sebelum tido mesti kait 1 bunga.


Kawan Su order Purse ni sebesar sesuai nak letak duit not ringgit.


Semoga tuan punya suka dgn design yg Su buat nie.


:D


:D


:D

Saturday, April 23, 2011

Masih ada stok




Animal eyes Size 10 mm
1 PACK 5 PAIRS (10 pieces) : RM 2.00
Courier RM 3.00

Size 8 mm
1 PACK 5 PAIRS (10 pieces) : RM 1.50
Courier RM 3.00

Size 6 mm
1 PACK 5 PAIRS (10 pieces) : RM 1.00
Courier RM 3.00
If interested, do email me at
suerosly@gmail.com
or fill in my
SueRosly Order Form
:D
:D
:D

Friday, April 22, 2011

Kitty Cat in d house... Meeeooowwww...




Comel tak Kitty Cat nie...

Meeeooowwww...

Ni, kawan Su order tuk anak dia punya birthday arini.

Tadi baru dia datang amik order dia.

Hopefully Mother and daughter suka dengan kerjatangan Su.

:D

:D

:D

Thursday, April 21, 2011

LV Cosmetic pouch





LV Cosmetic pouch.

Ni kawan Su kat UiTM dulu yg order.

Dia nak letak make up dia..

Dia nak lining kain hitam atau gelap, so kurang nampak kotor nanti.

:D

:D

:D

Tuesday, April 19, 2011

3 layered coin purse







Ni my first 3 layered coin purse.



Hopefully my client will like it.



As it is my first time to sew this kind of product,



I think I still have to improve here and there.



Baper kali trial n error menjahit, bukak jahitan, melakar kat buku, kat kertas,



testing ni n itu.



Akhirnye berjaya gak Su jahitnye... :))



Alhamdulillah.



:D



:D



:D

Thursday, April 14, 2011

Me menang... :D

Semlm Su dapat email dari Mailing Room kat opis Su ni, mengatakan Su ada mail atas nama Su. Su agak, mesti surat tu dari GA SewandCut punya. Su dah tak sabar nak guna Pin Cushion yang Su menang dari GA blog dia. Mana taknye, Crochet pin cushion tau. :D
The package (Excited sampai, step by step buka hadiah pun Su amik)


Well sealed package. :D

Well wrapped the GA gift. :D

Tadaaaa.... Tomato Pin Cushion.

Cantik kan.

Thank u Sew and Cut atas hadiah GA pertama blog anda. Me like it sooooo much. Smlm balik dari keje, Su dah cucuk dgn Pin pin yang ada kat umah Su. Padat betul isi Pin Cushion ni. Masa pas amik surat dari Mailing Room, Su tunjuk kat 2 orang kawan kat opis Su. Semua cakap cantik. Bangga betul Su dgn hadiah Pin Cushion ni. hehhehehhe :D :D

:D

Sunday, April 10, 2011

Rege baru tali beg


Dear Friends and Crafters. Su kena update rege tali beg, due to supplier Su dah naikkan rege tali beg ni. Su tak naik banyak, hanya naikkan 10sen setaip 1 meter tali beg. Harga terbaru adalah seperti di bawah :



Tali beg hitam

Size : 3/4" Price : RM 1.00 per meter (dulu rege RM0.90)

Size : 1" Price : RM 1.10 per meter (dulu rege RM 1.00)

Size : 1 1/4" Price : RM 1.10 per meter (dulu rege RM 1.00)

Size : 1 1/2" Price : RM 1.10 per meter (dulu rege RM 1.00)


Tali beg coklat

Size : 1 1/4" Price : RM0.90 per meter (dulu rege RM 0.80)
Beli lebih 10 meter, Su bagi diskaun 10sen setiap meter di beli.

Semoga Dear Friends dan Crafters masih memberi sokongan pada SuTi Craft

:D

:D

:D

Friday, April 8, 2011

Swivel in the shop

Silver Swivel ( 100 pieces in stock )

RM 1.10 per piece Minimum order 5 pieces

Courier RM 3.00

Beminat, sila isi


atau emel pada Su at suerosly@gmail.com

:D

:D

:D

Thursday, March 31, 2011

New stock



3/4" slider ( 140 pieces in stock )


1' slider ( 130 pieces in stock )


1 1/4" slider ( 170 pieces in stock )


1 1/2" slider ( 140 pieces in stock )

1 piece RM 0.20

Minimum order 5 pieces

Courier RM 3.00


Beminat, sila isi SueRosly Form


atau emel pada Su at suerosly@gmail.com


:D

:D

:D

Friday, March 25, 2011

Coin purse


Semalam, pas balik umah, mood menjahit Su teramat rajin telah datang pada Su. Su semalam malam telah menjahit tanpa henti 7 fabric coin purse. Gian jugak menjahit coin purse ni.
Lepas 1, ke satu Su menjahit. Koz sebelum ni, Su pernah jahit fabric coin purse ni, tapi asyik tak menjadi, koz kecik sangat, susah bile nak terbalik kan wrong side kain ada ke depan.
Akhirnye, malam semalam, jadi jugak Su menjahit fabric coin purse yg kecik ni. Bolehlah muatkan kamera kompak, henpon, atau pun blackberry.
Kalau ada sesapa nak beli, yang dah readymade ni, boleh emel Su at
atau isi borang
1 coin urse rege RM 5 jer. Pos ekspres RM 3.50.
:D
:D
:D

Saturday, March 19, 2011

Tutorial felt keychain

Hari ni Su tengah ada mood nak buat entri tentang Tutorial Felt Keychain. Kat FB Su, Su dah upload kan dah tutorial ni. Hanya kat blogshop Su jer yg belum upload kan lagik.

Enjoy yeh Dear Frens. Nanti bolehlah cuba buat di rumah nanti.
:D



Mula mula, buat kan pola untuk keychain yang nak kita buat. Contoh yang Su buat adalah bentuk hati, atau omputih cakap "Love"... hehehhe

Su slalu lukiskan pola keychain yang nak Su buat, pada kertas yang tebal skit, supaya senang nak lukis pada kain felt nanti.

Su slalu pakai kotak cereal. kotak ubat gigi, kotak hadiah org bagi atau apa apa kertas yang u all rasa macam tebal skit. Kalau ada yang nak beli kertas manila, boleh.

Tapi kalau nak jimat, pakai jer aper yg ada kat umah dulu. kalau orang yang baru nak mula menjahit kraf, baik kita berjimat dulu. Kalau dah mahir dalam menjahit keychain, baru kita akan tahu, aper keperluan yang kita nak pakai untuk buat keychain tu.
;)


Nilah pola hati yang telah Su gunting.


Kemudian, Su lukiskan bentuk hati ni kat kain felt merah. Lukiskan 2 bentuk hati ni yeh. 1 untuk bahagian depan keychain, dan 1 untuk bahagian belakang keyhchain.


Kemudian potong kain felt yang telah dilukis bentuk hati tadi.


Bentuk hati keychain Su ada 2 warna. Pink dan merah. U all boleh buat ikut kesukaan anda yeh.
Slalu Su lekatkan bentuk hati warna merah tu dgn gam Uhu, sikit jer. Saja nak lekatkan, supaya senang nak jahit di kemudian nanti.

Nilah cara Su jahit nak lekatkan felt merah kat felt pink tu.


Pastu, nampak jahitan macam nie.



Ni close up jahitan melekatkan felt merah pada felt pink tu.



Pastu, terus jahit sampai semua felt merah tu dijahit pada felt pink, k.
Dah habis jahit keliling felt merah, nampak macam ni.


Pastu, Su letakkan tali untuk keychain tu, kat tengah tengah bentuk hati. Ada yang letak tali kat tepi bentuk hati. Terpulang pada kreativiti anda yeh.


Macamnilah rupa kat belakang felt kita, pas kita jahit keliling felt merah tadi.
Jahitkan tali keychain di belakang kain felt.

Kat depan kain felt, nampak macam nie.



Macam nilah Su lekatkan tali pada kain felt.



Pastu, Su amik 1 lagi kain felt, dan jahitkan pada kain felt yang dah kita jahit pada awal tadi.
Ni proses, nak melekatkan 2 felt, supaya jadi keychain, nak letakkan fiber kat dalam keychain, supaya nampak kembung, atau gelembung skit keychain kita tu.


Masa ni, kita guna teknik jahitan blanket yeh Dear Frens.



Su ada baca kat Internet, dia kata naper di panggil blanket stich, sebab, teknik jahitan ni slalu digunakan pada zaman dulu dulu untuk menjahit blanket, atau selimut. U all boleh tgk kat blanket, slalu Su buat tempat menggosok tu, memang jahitan blanket ni, 4 segi jahitannye.
:D


Nampak tak jahitan 4 segi tu. Jahitan blanket.
:D

Jahit blanket tu, keliling bentuk hati felt tu yeh. Pastu tinggalkan, maksud jangan jahit sampai habis, sebab nak letak fibre nanti. Nak bagi keychain kembung n gelembung. :D



Nilah fibre nye. Slalu org letak kat dalam Plushie tu.



Masuklah fibre tu, sebanyak yang u all nak. Ada yang suka letak takat nampak gelembung. Ada gak yang letak padat. Terpulang pada u all yeh.
:D

Macam ni rupa dah letak fibre kat keychain kita tu.

Slalu Su, padatkan fibre tu guna lidi satay. Koz jari Su tak boleh padatkan fibre tu. hehehhe


Dah padatkan fibre kat dalam keychain kita tu. Kita jahit habis sampai hujung kain felt.


Dah siap keychain felt bentuk hati kita tadi.


Kalau nak jahitkan nama pun boleh. Masa ni, Su masih kurang cantik jahitan nama. Kini, dah Ok Ok lah... hehehheheh


Slalu Su akan letakkan 'O' Ring pada tali kat keychain tu. Supaya senang client Su nak letak kunci, atau nak gantung kat beg sekolah anak-anak.
:D
Selamat mencuba yeh Dear Frens.
U all mesti boleh jahit keychain felt ni. Senang jer.
:D
:D
:D

Nuffnang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails